tags :

Blummenfelt μικρή απόσταση και βάθρο στο Bergen

Blummenfelt μικρή απόσταση και βάθρο στο Bergen

Ακόμα και η προετοιμασία για την Kona δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει τον Blummenfelt ο οποίος έκανε ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση μπροστά στους περισσότερους από 20.000 ένθερμους οπαδούς να βρίσκονται στους δρόμους του Bergen. Εάν και ο βασικός στόχος φέτος είναι να υπερασπιστεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ironman στην Kona τον Οκτώβριο, ο Blummenfelt δεν είναι άγνωστος στους αγώνες μικρότερης απόστασης. Εκτός από τις πρόσφατες διακρίσεις του στις αποστάσεις Ironman, είναι επίσης ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και επίσης ο νικητής της Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τριάθλου 2021. 

Ο Blummenfelt έδειξε την ταχύτητα και τη δύναμή του από την αρχή, τερματίζοντας τη σύντομη κολύμβηση των 750 μέτρων περίπου 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο αθλητή Nicolò Strada από την Ιταλία. Από εκεί και μετά, ανεβαίνοντας στο κορυφαίο Giant Propel Advanced SL εξοπλισμένο με τους καινούργιους τροχούς CADEX 50 Ultra Disc WheelSystem, άρχισε αμέσως να κερδίζει έδαφος και σύντομα έπιασε το πρώτο γκρουπ αθλητών. Η εξαιρετική επιλογή ποδηλάτου και τροχών στο Bergen, τον βοήθησαν να κατακτήσει τους λόφους, τις κλειστές στροφές και τα λιθόστρωτα τμήματα με το καλύτερο bike split από όλους τους αθλητές αφού για την απόσταση των 20,8 χιλιομέτρων χρειάστηκε μόλις 31 λεπτά. Νιώθοντας αυτοπεποίθηση στους δρόμους της πατρίδας του, πήγε κατευθείαν στο μπροστινό μέρος του γκρουπ και οδήγησε τους 12 πρώτους αθλητές σε διαφορά 45 δευτερολέπτων από τους διώκτες τους. Στο τρέξιμο των 5 χιλιομέτρων ήταν τελικά μια μάχη για δύο, αφού μόνο ο Blummenfelt και ο Γάλλος Dorian Coninx έφτασαν μαζί στο τελικό ανηφορικό κομμάτι. Ο Coninx βρήκε την δύναμη και κατάφερε να τερματίσει πρώτος στο μπλε χαλί σε ένα συναρπαστικό σπριντ επάνω στη γραμμή. 

«Ξέρω ότι κάνω κυρίως αγώνες μεγάλων αποστάσεων φέτος, αλλά προετοιμαζομουν για το Μπέργκεν όλο το χρόνο», είπε ο Blummenfelt. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έτρεξα αυτόν τον αγώνα στο σπίτι μου, μπροστά σε τόσο κόσμο. Ήταν απίστευτο." 

Επίσης στο Bergen αγωνίστηκε ο Νορβηγός Gustav Iden φθάνοντας στην 15η θέση. 

Για περισσότερα σχετικά με τους νέους τροχούς CADEX 50 Ultra Disc WheelSytem, κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε τα ελαστικά CADEX Aero, κάντε κλικ εδώ.

All comments

Leave a Reply

Προστέθηκε για σύγκριση