tags :

Η ομάδα Factory Off-Road της Giant αρχίζει με τρεις νίκες στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα MTB!

Η ομάδα Factory Off-Road της Giant αρχίζει με τρεις νίκες στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα MTB!

Ο Josh Carlson ξεκίνησε την εβδομάδα υπερασπιζόμενος τον τίτλο του στον αγώνα E-XC. Η νίκη ήρθε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη νίκη του στον αγώνα E-Enduro, δίνοντάς του δύο εθνικούς τίτλους.

Η πίστα στο Maydena Bike Park στην Τασμανία αποτέλεσε πρόκληση με μεγάλες αναβάσεις και τεχνικές καταβάσεις. Για να δώσει στον εαυτό του ένα πλεονέκτημα, ο Carlson επέλεξε το Reign E+, το ίδιο ποδήλατο που χρησιμοποίησε για να κερδίσει το πρωτάθλημα enduro μια εβδομάδα νωρίτερα.

«Έπρεπε πραγματικά να διαχειριστώ τις αναβάσεις και να επιτεθώ στις καταβάσεις όσο πιο δυνατά και γρήγορα μπορούσα για να έχω ένα κενό από τους άλλους αναβάτες», είπε ο Carlson. «Το Reign E+ έφαγε τις καταβάσεις σαν όνειρο και λειτούργησε υπέρ μου καθώς εξελισσόταν ο αγώνας. Το ρύθμισα τελειώς διαφορετικά σε σύγκριση με τον αγώνα enduro, χρησιμοποιώντας τα τσιπάκια flip υψηλής θέσης και την πρόσθετη δυνατότητα προσαρμογής του αμορτισέρ Factory Fox. Έτρεξα με ελαφρύτερα ελαστικά Maxxis - με Disector πίσω και Assegai μπροστά, και τα δύο με το σκελετό DD για υποστήριξη και αξιοπιστία».

Έχοντας ήδη δύο εθνικούς τίτλους, ο Carlson στρέφει τώρα την προσοχή του σε μια πλήρη σεζόν αγώνων με επίκεντρο τα E-bike enduro events. «Ήταν μερικές υπέροχες εβδομάδες για να ξεκινήσει η σεζόν του 2022 και είμαι πιο ενθουσιασμένος από ποτέ που θα επιστρέψω στις προπονήσεις για να συνεχίσω να προετοιμάζομαι για τη Sea Otter Classic και την επερχόμενη σειρά EWS-E»

Διπλό χρυσό για τον Wright

Το άλλο ταλέντο της ομάδας από την Αυστραλία, ο Cameron Wright, ξεκίνησε επίσης τη σεζόν του με ένα ζεστό ξεκίνημα κερδίζοντας δύο μετάλλια σε αγώνες κάτω των 23 ετών. Ο Wright έφερε τον τίτλο των ανδρών U23 τόσο στο XC όσο και στο short track. Ο αγώνας XC των ανδρών κάλυψε έξι γύρους μιας απαιτητικής πίστας με 200 μέτρα ανάβασης ανά γύρο.

«Ενώ η Maydena είναι γνωστή για τις ύπουλες συνθήκες τόσο σε υγρές όσο και σε ξηρές συνθήκες, ήμουν προετοιμασμένος για οτιδήποτε», είπε ο Wright. «Η τελευταία ημέρα προπόνησης έδειξε λίγη βροχή, αλλά ο ζεστός καιρός επέτρεψε στην πίστα να στεγνώσει. Ήμουν με το ολοκαίνουργιο Anthem Advanced Pro 29. Μετά από μερικές εβδομάδες δοκιμών και συντονισμού, ήξερα ότι είχα το καλύτερο ποδήλατο για τις αναβάσεις και τις απότομες καταβάσεις.»

Για τον αγώνα XC, οι άνδρες της κατηγορίας U23 ξεκίνησαν δύο λεπτά πίσω από την ελίτ κατηγορία. Ο Wright, φορώντας τα παπούτσια Giant Charge Pro και το κράνος Rev Pro, έφυγε από τη γραμμή και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο γύρου του Σαββατοκύριακου στον εναρκτήριο γύρο του. «Με τον ρυθμό μου στο επίπεδο που ήθελα, παρέμεινα στο σχέδιό μου», είπε. «Χρησιμοποίησα την ενέργειά μου με σύνεση και ανέκαμψα όπου μπορούσα στην εξαντλητική πορεία. Ποτέ δεν ένιωσα τόσο άνετα σε ένα ποδήλατο που σκαρφαλώνει σαν κατσίκι βουνού και κατεβαίνει τόσο γρήγορα όσο ένας δρομέας αγώνων!».

Ο Wright κατέβαλε μια άψογη προσπάθεια για να πάρει τη νίκη σε έναν αγώνα που σκεφτόταν για σχεδόν ένα χρόνο. «Αυτός είναι ο πιο διάσημος αγώνας στο Αυστραλιανό MTB για τη χρονιά», είπε. «Μετά από μια απογοητευτική περσινή χρονιά, ανυπομονούσα να ανέβω στην κορυφή του βάθρου. Αφού έκανα τσεκ σε όλα τα κουτάκια με τους μήνες που με οδήγησαν σε αυτό, ήξερα ότι ήταν για καλό. Μπήκα με ένα σχέδιο και το εκτέλεσα με ένα αγωνιστικό όπλο 10,5 κιλών».

Ως κερασάκι στην τούρτα, ο Wright κέρδισε και στο short track, προσθέτοντας και τον τίτλο του XCC U23. Ήταν ένα διαφορετικό τεστ, ένα slugfest 25 λεπτών με μια μίξη των κατηγοριών ελίτ και U23. Ο Wright ξεκίνησε γρήγορα, βρέθηκε δίπλα στον εκλεκτό δρομέα Jared Graves και διατήρησε τη δεύτερη θέση του καθ' όλη τη διάρκεια.

«Καθώς περνούσαν οι γύροι, ο Jared απλώς ελαχιστοποιήσε την πιθανότητα για οποιονδήποτε να προσπαθήσει να περάσει», είπε ο Wright. «Δοκίμασα την τύχη μου με ένα άλμα στη γωνία πριν από την τελευταία κατάβαση αλλά βγήκα δεύτερος. Ακολούθησε ένα σπρίντ για τον τερματισμό με αποτέλεσμα να κατακτήσω τον τίτλο της U23 και την δεύτερη θέση στη γενική».

Ήταν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς για τον Wright, ο οποίος θα προσπαθήσει να μεταφέρει αυτή τη δυναμική στη διεθνή αγωνιστική περίοδο την άνοιξη.

Ζεστό και με σκόνη το XC στο Πουέρτο Ρίκο και την Ισπανία

Σε άλλη αγωνιστική δράση XC, οι Αμερικανοί Luke Vrouwenvelder και Stephen Davoust βρέθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο για να αγωνιστούν στο Tropical MTB Challenge με τα ποδήλατα της ομάδας Anthem Advanced Pro 29. Αντιμετώπισαν συνθήκες ζέστης, υγρασίας, αλλά και οι δύο παρέμειναν στο μπροστινό group της δράσης για δύο ημέρες αγώνων. Ο Vrouwenvelder τερμάτισε 8ος σε αγώνες cross-country και short-track, ενώ ο Davoust τερμάτισε 14ος στο XCO και 9ος στο XCC.

Οι άλλοι αναβάτες της XC ομάδας ήταν στο Chelva της Ισπανίας, για ένα από τα πρώτα μεγάλα γεγονότα UCI της χρονιάς. Αγωνιζόμενοι σε μια γρήγορη, σκονισμένη πίστα, ο Γάλλος αναβάτης Antoine Philipp τερμάτισε 11ος και ο Ελβετός αναβάτης Reto Indergand 18ος. Ήταν ένα δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς στο Chelva για τους αναβάτες του Παγκόσμιου Κυπέλλου XC, οι οποίοι παραμένουν στην Ισπανία για ένα χειμερινό προπονητικό καμπ την επόμενη εβδομάδα.

All comments

Leave a Reply

Προστέθηκε για σύγκριση